כאבים-דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/06/2015 | 11:55 | מאת: שלי

שלום ד"ר, חודש שעבר כתבתי לך שיש לי כאבים בעמו"ש צווארי וקיים נוירופיברומטוזיס. עדיין הכאבים באותו המצב, יש לי MRI עם ובלי חומר ניגוד עדכני, פענוח: בקטע הצווארי: מעבר קרניו-צרביקלי תקין. עמדה לורדוטית רגילה. בחוט השדרה הצווארי בחלקו התחתון מודגמת סירינגוהידרומיאליה דקה. .D1 עד C4 ניתן לציין נוכחות של נוירופיברומות אחדות וזאת בתחום עם התבלטות לתעלה תוך הפעלת C5-C6 הנוירופיברומה הגדולה ביותר ממוקמת בתחום לחץ על השק התקאלי ועל החוט וכן התבלטות לפורמן השמאלי ומחוץ לפורמן השמאלי . קיימת האדרה עם גדוליניום בנוירופיברומות אלה. . החמרה ברורה בהשוואה לסריקה קודמת מתאריך 27.11.2012 בקטע הגבי: מודגמת סירינגומיאליה דקה יחסית בחלק האמצעי ומעובה יותר בחלק התחתון של חוט השדרה הצווארי. אין סימני לחץ על החוט. .D8-D9 רושם של נוירופיברומה קטנה בפורמן הימני בגובה בקטע המותני - סאקרלי: מודגמת עמדה לורדוטית רגילה. .L2 הקונוס המדולריס מסתיים בגובה בקטע הסאקרלי ניתן לציין אקטזיה של שרוולי השורשים הסאקרלים עם התמשכות למרחב הפרה סאקרלי ואף יותר לפנים. בהשוואה לסריקה קודמת מתאריך 27.11.2012 רושם של החמרה מבחינת הממצאים הסאקרלים. 1. ההחמרה משנת 2012 משוייכת לכאבים בעמו"ש צווארי? 2. יש טיפול לממצאים הנ"ל? 3. המשך טיפול אורטופד מומחה עמו"ש או נוירולוג? 4. מה המשמעות של "קיימת האדרה עם גדוליניום בנוירופיברומות אלה"? זה חלילה לא אופציה למחלה? אני מאוד דואגת מהפענוח הנוכחי אשמח לעזרתך.

מתן ייעוץ דרך האינטרנט במחלה כמו שלך לא תהיה רצינית. את צריכה להפגש עם רופא מנתח ולדבר על האופציות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק