פריצת דיסק L4-L5

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/06/2015 | 11:43 | מאת: שרון

שלום רב, הנני סובל מפריצת דיסק מזה יותר משנה, מטופל בכדורים נגד כאבים ללא הטבה, MRI אחרון אומר: L5-S1: ללא פריצה או בלט. ללא היצרות. L4-L5: ניוון של הפסטים והפלבום. בלט אנולוס היקפי לוחץ קלות על השק. בנוסף היצרות קלה של הנקבים. L3-L4: בלט אנולרי היקפי קל לוחץ קלות על השק ועל הנקבים. L2-L3: בלט אנולרי היקפי קל לוחץ קלות על השק ועל הנקב הימני. L1-L2: בקע דיסק לטרלי משמאל. ללא לחץ על השורש. ללא היצרות השק. D12-L1: תקין. ** הרופא המטפל ממליץ ללכת לפרוצדורת Disc-Fx לשאיבת דיסק. אני מתלבט האם זה מהלך נכון ומה הסיכויים שזה אכן יעזור ? אשמח לקבל חוות דעת על הפרוצדורה וסיכוייה. ** האם ישנן דרכי טיפול נוספות שהוכיחו עצמן שכדאי שאנסה לפני הליכה לפעולה כירורגית ? בתודה מראש לכל מי שמסייע ! רק בריאות...

על פניו לפי הדו"ח המצורף, אין מקום לכל התערבות ניתוחית. הכיוון יכול להיות שחייה , משקל, חיזוק שרירי הגב התחתון (פיזיותרפיה.אוסטאופתיה וכו')

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק