תופעות ברגליים לאחר ניתוח למיקטומניה וניתוח קיבוע

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/05/2015 | 15:45 | מאת: רבקה

שלום ד"ר דוידוביץ, בעברי בשנת 2008 עברתי ניתוח למיקטומניה עקב פריצה גדולה בחוליות -L3. L4. L5. S1 שנתן לי כ 4 שנים שקט. ובשנת 2012 עברתי ניתוח נוסף באותן החוליות. הניתוח היה בלתי נמנע עקב תופעות של גרירת רגל, אי שליטה על הסוגרים וכו. בשנת 2013 עברתי ניתוח קיבוע באיזור הנ"ל. נשארו לי תופעות של אי תחושה בכף רגל, הרדמות בדרגה קלה או קשה , תחושה שגרב מגולגלת לי מתחת לכף הרגל בנעל וזה מפריע ללכת, התכווציות שרירי השוק בצורה קשה מאוד שקודם לכך כל אצבעות הרגל מתעוותות בזמן ההתכווצות והרגל הופכת נוקשה. התופעה הנל היא כמעט יומיומית ולפעמים גם יותר מפעם אחת. לאחרונה רגישות בירכיים, שמתבטא בגרד, חום ואי נעימות מהבגדים (הכל מרגיש עוקץ ודוקר ומשהו שמטייל עליך). רציתי לשאול אם התופעה הזו קשורה להיסטוריה בעמוד השידרה ואיך משפרים את ההרגשה. תודה רבקה

1) האם יש MRI עדכני לאחר הניתוחים הנ"ל והאם המנתח ראה. 2) מה בדיקת ה EMG אומרת 3) האם בדקו גם את שאר עמוד השדרה?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק