פיענוח תוצאות בדיקת ct

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/05/2015 | 10:18 | מאת: אסנת

נשלחתי לבדיקת ct צווארי עקב כאבים בצוואר מתאונת דרכים והתרוממות הכתף השמאלית ממצאים: הגובה של גופי החוליות שמור. המרווחים הבין חולייתיים שמורים. סקוליאוזיס קלה, קמורה לימין. אין עדות לסטנוזיס ספינאלית. הנקבים הנוירלים והאלמנטים האחוריים הודגמו תקינים. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי ללא לחץ משמעותי על השק התקאלי .C2-3, C3-4, C4-5, C5-6

סה"כ הממצאים אינם חמורים, אם האורטופד המטפל יראה לנכון, תופנה ל MRI אם יהיה צורך להמשך ברור, כדאי לבדוק גם את הכתף.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק