פריצת דיסק בצוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

04/05/2015 | 15:47 | מאת: אורית ר.

שלום רב מזה חודש סטבלת מכאבים קשים מאד בשיכמה שמאל כתף ויד שמאל, מטופלת בכדורים שונים ובדיקור שהקל קצת.עברתי MRI לדעת מומחה עמוד שידרה חייבת ניתוח בחודשים הקרובים אלו תוצאות ה MRI c3-c4 בלט דיסק מרכזי דיפוזי c4-c5 בלט דיסק עם לחץ על השק הדוראלי c5-c6 פריצת דיסק לטרלית משמאל עם לחץ על השק ועל השורש משמאל c6-c7 פריצת דיסק מרכזית ויותר משמאל עם לחץ על השק ועל השורש משמאח שאלותי היא האם יש חשש לפגיעה בחוט השידרה? מה הסיבה של מחויבות בניתוח? האם ניתן לרפא את הבעייה ולטפל בכאב בדרך כל שהיא לא בכדורים? האם יתכן ריפוי טבעי עם הזמן? האם מנוחה תורמת לריפוי ולהפחתת הכאב? תודה רבה מראש על תשובתך

רוב פריצות הדיסק "מסתדרות" לבד ואינם מצריכות ניתוח. מבחינת הדגלים האדומים: חולשה ביד שאינה משתפרת במהלך החודש הראשון, כאב או נימול שאינו משתפר במהלך 2-3 חודשים ראשונים, סמנים ברורים בבדיקה הנוירולוגית ללחץ על חוט השדרה. אם יש מגמת שיפור יש מקום לאופטימיות. מנוחה יכולה לעזור אך לא תמיד, כמובן להמנע ממאמצים פיזיים. ניתן גם להתחיל פיזיותרפיה קלה .

06/05/2015 | 07:37 | מאת: אורית ר.

יש שיפור בחולשה ביד וכן בכאבים, כעט חודש אחרי התחלת הסיוט. הרופא המומחה טוען שהוא רואה בדיסק ה mri פגיעה בחוט השידרה ושחייב ניתוח.אני מרגישה שאני מעוניינת לתת הזדמנות למצב להשתפר ללא ניתוח בגלל הסכנות ובגלל שנוצרת לעיתים פגיעה בחוליות הסמוכות לקיבוע.איך אדע מה נכון לעשות.? האם זריקה בשיקוף מומלצת? האם כירופרקט יכול לעזור? האם חזרה לעבודה שמצריכה ישיבה ממושכת מול מחשב יכולה להזיק? מקווה שלא יותר מידי שאלות תודה רבה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק