ניתוח וספורט

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/04/2015 | 09:36 | מאת: דנה

ד"ר שלום, מאז ומתמיד סבלתי מבעיות גב, אך אף פעם לא אובחנתי. את ההתקף הראשון חוויתי בגיל 19 ובו שכבתי כחודש ולאחר מכן המשכתי בחיי, לאחר מכן חוויתי עוד התקף אשר שכבתי בו חודשיים ושוב, חזרתי לחיי.. לאחר שני ההתקפים הללו התחלתי לעסוק בספורט (ריצה) וכאבי הגב, דוקא פחות הורגשו. עברתי לפני שנה וחצי תאונת דרכים, ולאחריה חוויתי עוד התקף אשר היה מעורב בו דרופ פוט מלא עם כאבים איומים. בMRI, התגלו שתי פריצות/בלטים בL5S1 וL4L5. מאז אני סובלת מכאבים חזקים, שאינם נותנים לי מנוח. אני יודעת שאינך ממליץ על ריצה, אך איני מתכוונת לוותר על ריצה. לפני שאני מגיעה לייעוץ במרפאה, ברצוני לדעת, האם זו המלצה מסיבות בריאותיות, או שבגלל הניתוח ישנה מגבלה לעסוק בספורט זה? תודה מראש. דנה.

איני ממליץ על ריצה מסיבה פשוטה שבני האדם לא בנויים לריצה (בעלי חיים על ארבע או יותר כן). ישנם דרכים אחרות כדי לקבל את האדרנלין/סרוטונין.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק