ציסטה פצטרית

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/04/2015 | 23:16 | מאת: סורינה עוזי

אבחנו אצלי בmri ציסטה פצטרית גדולה שיוצאת מהפצט עם לחץ על שורש L4 ימין. בקושי הולכת יש לי כאבים ברגל ימין. הרופא אמר שצריך לנתח. האם אין פתרון אחר? ואיזה ניתוח עושים? פתיחת גב? תודה רבה

ניתן לנסות להסיר או לשאוב את הציסטה בזריקה תחת CT (בידיים מיומנות) אם לא יעזור ניתן לבצע כריתת הציסטה בניתוח אנדוסקטפי דרך חתך של כ 1 ס"מ במידה וישנה יציבות בחוליות בגובה זה (מוודאים ע"י צילום צדדי בכיפוף ויישור) או לבצע ניתוח של פתיחת הגב וקיבוע של החוליות (במידה ואין יציבות)

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק