בקשת עזרה בפענוח mri לאחר ניתוח צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/04/2015 | 23:00 | מאת: עליזה

ישור הלורדוזיס הצווארי, מצב לאחר ניתוח acdf בגובה c5-6, הודגם אות מוגבר בלשד העצם של החוליות ברצפי t2 וt2 עם דיכוי שומן בגובה c5-6. ב- c3-4 בלט דיסק דיפוזי קל ללא אפקט מסה על השק התקאלי,ללא היצריות פורמינליות. c4-5 דיסק אוסטיאופיט קומפלקס קל מעט משיק אל השק התקאלי. השטחה קלה של חוט השדרה, ללא היצרויות פורמינליות. c5-6 מצב לאחר ניתוח ACDF, שינוי אות בלשד העצם של חוליות c5ו c6 מוגברים בt2 וירודים בt1 עם האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד. דיסק אוסטיאופיט קומפלקס עם היצרות ספינלית קלה והיפרטרופיה של המפרקים הפצטליים והליגמנטום פלבום. שינוי אות בתוך חוט השדרה בגובה זה בהתאם למיאלומלציה. היצרויות פורמינליות בדרגה בינונית דו צדדי. c6-7 בלט דיסק דיפוזי מעט משיק אל השק התקאלי. היצרות פורמינלית בינונית מימין וקלה משמאל. ד"ר יקר אני 5 חודשים אחרי ניתוח,ועדיין סובלת מכאבים בצוואר, כאבי שריפה בגפיים עליונות ותחתונות, כשחשבתי שהניתוח להשתלת דיסק יפתור את הבעיות שלי. מה יש לי? ומה אפשר לעשות כדי למנוע את הכאבים. מודה לך מראש

שלום רב, הסימפטומים בגפיים הם תוצר של חוט שדרה פגוע (ככל הנראה מלפני הניתוח) והכאבים עדיין נובעים חלקית מהניתוח וחלקית במבלטי הדיסק בגבהים האחרים. ההתאוששות של חוט השדרה (ומכך הסימפטומים) יכולה עדיין להופיע ויכולה להארך עוד מספר חודשים.

27/04/2015 | 23:16 | מאת: עליזה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק