תוצאות צילום CT עמוד שדרה צוארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/04/2015 | 19:26 | מאת: ענת

שלום רב ד'ר דוידויץ . בת 50 , מזה כחודש סובלת מכאב חזק בצואר מאחור שמאל שמקרין מדי פעם לכתף השמאלית . עשיתי צילום CTעמוד שדרה צוארי , התשובה מדאיגה אותי , נא עזרתך : ממצאים - ישור הלורדוזיס הצווארי . גבהים של גופי החוליות בגדר הנורמה . ללא עדות לתמטים תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות . תעלה ספינלית ברוחב תקין. גובה c1-2 ללא ממצא מיוחד. גובה c2-3 ללא ממצא מיוחד. גובה c3-4 בגדר הנורמה. גובה c4-5 בגדר הנורמה. גובה c5-6 בקע מרכזי על בסיס רחב עם מיגרציה כלפי מטה ואימפרסיה מתונה על השק הטקלי. גובה c6-7 ללא ממצא מיוחד. גובה c7-d1 בגדר הנורמה . לסיכום : בקע c5-6 משמעותי עם אימפרסיה מתונה על השק. שאר הממצאים כמפורט. אני מאוד מודאגת מהממצאים לגבי "בקע c5-6" .. מה זה ד"ר ? שבר ? אצטרך ניתוח ? אני פוחדת מאוד. חשוב לציין שאני עובדת פיזי מאוד קשה . כרגע מטופלת בארקוקסיה ללא הטבה משמעותית , והתחלתי פיזיותרפיה. אנא עזרתך אני חוששת מאוד . תודה רבה וחג שמח .

שלום רב, ראשית לא לדאוג כי זה רק מחמיר את המצב. ככל הנראה תזדקקי ל MRI. אשמח לראות אותך אם תרצי. יתכן ותזדקקי לניתוח ויתכן שניתוח אנדוסקופי יתאים. בלינסון- 03-9376666 פרטי-09-7737709 (לאחר החג) רפואה שלימה וחג שמח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק