פגיעה בצוואר כתוצאה מתאונת דרכים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

31/03/2015 | 00:23 | מאת: דוד

לפני כחצי שנה נפגעתי בתאונת דרכים שנכנסו בי מאחורה בחוזקה. נלקחתי למיון ושם קיבלתי טיפול ואושפזתי והרופא אמר לי שיש לי חבלות בגב כתוצאה ממכת שוט בצוואר וגב. אני בן 27 מאז אני בקושי מתפקד. יש לי צוואר נוקשה ותפוס כרוני במשך רוב שעות היממה. יש לי לחץ על הצוואר ואני מרגיש שהוא ממש עקום והרוס. זה מקרין לי לידיים ובעיקר ליד שמאל וגם שם התפקוד נפגע לי מבחינת המוטריות של יד שמאל. קשה לי לבצע פעולות מוטריות ביד הזו מאז התאונה קשה לי לשבת ממושך ולתפקד תפקוד כמו בעבר. אני גם לא עובד כיום. זה מקשה עליי בריכוז, ביכולת ללמוד ולתפקד. רק פיזיותרפיה עוזר לי קצת ורק זה בלבד. לא משחות ולא כדורים. הייתי אצל אורטופד והוא שלח אותי לMRI בMRI מצאו את הדברים הבאים: יישור לורדוזה צווארית והיצרות סגיטלית מרכזית קלה מבנית של תעלת שידרה c2 -c3 -אוסטאופיטים אונקוורטברלי מימין מיצר את תעלת שורש איפסילטראלית. C3-C4- אוסטאופיטים אונקוורטברלי מימין מיצר את תעלת שורש איפסילטראלית. מה זה אומר האבחנה הזו? ואיך אפשר לפתור אותה.. אני ממש מיואש . התאונה הזו פגעה לי קשה בחיים ובתפקוד היום יומי.

החבלה שעברת גרמה למתיחה של מערכת העצבים, הזמן יכול לשפר עדיין. לבצע פיזיותרפיה לחיזוק שרירי הצוואר שנחלשו כתוצאה מהחבלה. חג שמח

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק