פענוח MRI - פריצות דיסק עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/03/2015 | 10:41 | מאת: אוריה

היי, בן 43 וסובל כמה חודשים מכאבי תופת + הקרנה לכתף וליד ימין עד לשתי האעצבעות. מבצע טיפול אלטרנטיבי הכולל דיקור מתיחות ועוד וללא הקלה להלן תוצאות MRI = חוות דעת של דר קנולר: בלט דיסק קל לאחור, היצרות קלה של הנקב השמאלי. – C3-C4 סריקת בלט דיסק קל לאחור. – C4-C5 סריקת מודגם בקע דיסק ניכר מרכזי עם לחץ על השק ולחץ על החוט. – C5-C6 סריקת בקע דיסק אקסצנטרי לימין עם סימני לחץ ניכרים על השק מימין והיצרות – C6-C7 סריקת בולטת של נקב מימין. ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. – C7-D1 סריקת בסיכום: בקע דיסק ניכר אקסצנטרי מימין עם C6-7 , בקע דיסק מרכזי C5-6 הממצאים המשמעותיים היצרות הנקב מימין. לא הודגמו מוקדי אות חריגים בחוט הצווארי. 2 רופאים מנתחים מומחים שבדקו לא מצאו שום הגבלת תנועה ולכן לא ממליצים לנתח כרגע. דר קנולר ממליץ על זריקת קורטיזון תחת שיקוף כדי לבחון השפעה. כמובן שכל המיקוד כרגע הוא התגברות על כאבים ללא לקיחת תרופות שגם ככה לא עוזרות אשמח לשמוא חוות דעת תודה

שלום רב, אכן לא מנתחים אם לא חייבים. תבצע את הזריקה כמו שהמליץ ד"ר קנולר לראות מה ההשפעה וכן הייתי בוחן את האופציה לניתוח אנדוסקופי (אותו המנתחים שראית אינם מבצעים) .

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק