פריצת דיסק L4-L5 , כאבים ברגל ימין,

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/02/2015 | 17:05 | מאת: דימה

יש לי פריצת דיסק בL4-L5 בערך מגיל 19, אני בן 28. זה גורם לי בשנים האחרונות להרבה כאב וסבל , בעיקר כאבים ברגל ימין שגורמים לי לעיתים לצלוע. לפי הפענוח של הCT שלי הפריצה היא כלפי פנים וזה לוחץ על העצב הסכיאטי. האם זריקות אפידורליות יכולות לעזור לי ? מה הסיכון בזה ? האם אתה מבצע הליך כזה ? האם יש לך עצות אחרות, תודה.

26/02/2015 | 23:11 | מאת: דימה

טעיתי במה שכתוב לי בCT בהודעה הקודמת , אכתוב עכשיו במפורט יותר כשהמידע מולי. ביצעתי CT אחד ב2007 ואחד ב2010 , מאז לא עשיתי עוד כי לא היה צורך. ב2007 נכתב לי : במרווח L4-L5: הודגם בלט דיסק אחורי עם בקע לטרלי ופורמינלי מצד ימין הגורם ללחץ על השק הטקאלי ובכל מהלך של שורש ימני ממוצאו ועד לפורמינה אך השורש אינו מעובה. השומן האפידורל הקדמי מחוק. המרווח הדיסקלי מוצר. במרווח L5-S1: הודגמה סקרוליזציה דו צדדית של L5. אין עדות לפתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית. לאחר 3 שנים של פיזיותרפיה ודברים אחרים שלא הועילו כלל ביצעתי CT נוסף שהתוצאות בו היו כדלקמן: L4-L5 : מרווח בין חולייתי מוצר נצפתה קשרית שמורל בלוחית דיסקלית תחתונה של חוליה L4 הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה הודגם בלט דיסקי דיפוזי עם לחץ קל על השק הדוראלי. L5-S1 : מרווח בינחולייתי מוצר הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה הודגם בקע דיסקי אחורי לטרלי מימין עם לחץ מהותי על השק הדוראלי. סריקתי S1-S2: מרווח בינחולייתי מוצר בסוף כתוב : "השיוניים המתוארים ידועיים ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה הקודמת" ולהלן השאלות : 1. זה רק אני או שמשהו מוזר ? איך יתכן שבבדיקה של חוליות בL4-L5 בשנת 2007 כתוב לחץ מהותי על השק הטקאלי ואילו ב2010 כתוב שיש לחץ קל על השק הדוראלי 2. לא ברור לי מה מקור הכאבים, L4-L5 או L5-S1 ? הכאבים הם ברגל ימין. אילו טיפולים אתה יכול להמליץ ? אני במצב כזה נדרש ניתוח ? או יש משהו אחר שיכול להקל תודה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק