חוות דעת

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/02/2015 | 10:23 | מאת: לין

שלום, בת 26 נשואה פלוס 2. שלושה חודשים לאחר לידה בניתוח קיסרי אלקטיבי עם הרדמה ספינאלית. בבדיקת MRI פריצת דיסק ושינויים דיגנרטיביים בגובה T7-8 עם לחץ על חוט השידרה ובנוסף מודגם סינגל מוגבר בחוט השידרה באותו גובה שמתאים למילומלציה פוקלי. השאלות שלי: 1. אשמח להסבר קצר על הממצאים, ומה המשמעות של לחץ על חוט השידרה. 2. הופנתי לבדיקה זו עקב כאבים חזקים בשני השחמות, כאב בכתף שמאל תחושת נימול בכתף שמאל, שהתחלתי להרגיש מיד לאחר הלידה (לפני כן לא הרגשתי כאבים אלו). האם יכול להיות קשור לממצאים? ואם כן, מה יכולה להיות הסיבה שהתחלתי להרגיש זאת מיד לאחר ההתאוששות מהניתוח? (הרי אני משערת שממצאים אלו היו קיימים לפני הלידה ולא כתוצאה ממנה?...). 3. מתוך ניסיון לעשות "סדר" בהשתלשלות ארועים לאחר הלידה. לאחר שלילה של גורם ראמטולוגי, האם יכול להיות איזשהו קשר לכאבי פרקים בגוף (אצבעות ידיים, מרפקים, רגליים, ברכיים...). תודה מראש על ההתייחסות.

השאלה היא לגבי הרגליים האם ההליכה יציבה ותקינה? לגבי הכאבים שאת חווה, איני בטוח שיש קשר לפריצת הדיסק ב T7-8 , בכל מקרה כדאי שתבדקי, יתכן וניתוח אנדוסקופי יתאים לפריצת הדיסק.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק