mri צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/02/2015 | 17:36 | מאת: אור

בן 65 סובל מהרדמות אצבעות בכף יד ימין וכאב בכתף שעבר לאחר טיפול תרופתי להלן הממצאים אודה לחוות דעתך: הבדיקה בוצעה בערכי TSE , T2 , T1 בכל המישורים. התוויה קלינית: כאבים ושינויים נאורולוגיים ממצאים: אין עדות לממצא ברור בברכיאל פלקסוס דו"צ. ב-MRI ע"ש הצווארי מודגמים שינויים ניווניים בגובה C3-C4,שינויים ניווניים אונקו-ורטברלים יותר מימין עם שינויים ניווניים פצטארים קשים והיצרות פורמינלית ימנית, עם לחץ על שורש C4 מימין. C5-C6- שינויים ניווניים אונקוורטברלים בולטים מימין ולחץ על שורש C6 מימין. C6-C7 - שינויים ניווניים אונקוורטברלים ופצטארים יותר מימין עם לחץ על שורש C7 מימין. קיים לדעתי גם אלמנט של בקע דיסקלי בגובה זה, בנוסף לשינויים הכרוניים. קיימת גם היצרות פורמינלית שמאלית ולחץ על שורש C7 משמאל. אין עדות ללחץ על החוט. בבריכאל פלקסוס – ללא ממצא משמעותי כפי שציינתי. השרירים אינם אטרופיים בחגורת הכתפיים הנסרקת.

לאור הממצאים המרובים, כדאי שתבדק פיזית כדי לראות מי מהממצאים גורם לכאב. יש לשקול את האופציה של ניתוח אנדוסקופי לנקבים המוצרים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק