פענוח MRI בעיית DROP FOOT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

22/01/2015 | 16:22 | מאת: משה

שלום, נפצעתי בתאונת דרכים לפני כ4 שנים, הייתה מחיצה של עצב פרונאלי באוזר הפיבולה. בוצע ניתוח לשחרור העצב ואכן מיד אחרי הניתוח הורגש שיפור משמעותי! במשך חצי שנה היה שיפור, ואז עצירה ואז חזרה למצב שלפני הניתוח תוך שבועיים. בוצע MRI בערך: ממצאים: העצב הפרוניאלי המשותף הנצפה מודגם בעל אותות תקינים. אין עדות לאותות חריגים בשרירים הנצפים במדור האנטריולטרלי של השוק המקורבת המחשידים לדנרבציה חריפה. מודגמת הסננה שומנית בהיקף השרירים המיישרים הנצפים – ממצא העשוי להחשיד לשינויים עקב דנרבציה כרונית (חתך אקסיאלי 1 סדרה 7, חתך סגיטלי 40 סדרה 8). מודגמת השטחה מינימלית של האספקט האחורי של המשטח הטיביאלי – ללא שינוי , ללא עדות לבצקות לשדיות. מודגמת תזוזה קדמית קלה של הטיביה- ללא עדות לקרע של רצועת ה-ACL- ממצא העשוי להחשיד לרפיון של הרצועה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . ולאכן מכן בוצע MRI נוסף לגב: ממצאים: העצב הפרוניאלי המשותף הנצפה מודגם בעל אותות תקינים. אין עדות לאותות חריגים בשרירים הנצפים במדור האנטריולטרלי של השוק המקורבת המחשידים לדנרבציה חריפה. מודגמת הסננה שומנית בהיקף השרירים המיישרים הנצפים – ממצא העשוי להחשיד לשינויים עקב דנרבציה כרונית (חתך אקסיאלי 1 סדרה 7, חתך סגיטלי 40 סדרה 8). מודגמת השטחה מינימלית של האספקט האחורי של המשטח הטיביאלי – ללא שינוי , ללא עדות לבצקות לשדיות. מודגמת תזוזה קדמית קלה של הטיביה- ללא עדות לקרע של רצועת ה-ACL- ממצא העשוי להחשיד לרפיון של הרצועה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .

22/01/2015 | 16:26 | מאת: משה

לא ניתן לערוך את ההודעה, זה הממצאים של הMRI גב: בגובה L5-S1 מודגמת היצרות המרווח הדיסקלי. מודגם בקע דיסקלי מרכזי וסב-ארטיקולרי שמאלי עם לחץ על השורש S1 משמאל, אשר נראה מעט מעובה. הממצא לוחץ ברצס הלטרלי משמאל. אין עדות לממצאים אחרים. סיכום : בקע דיסקלי כמתואר, מרכזי וסב-ארטיקולרי שמאלי עם אימפרסיה קלה בינונית על השורש S1 משמאל.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק