תשובת צילום C.T

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/12/2014 | 12:02 | מאת: סיגל

אודה על הסבר התשובה שקיבלתי. בתודה מראש להלן ממצאי בדיקת של ע"ש מותני / סקרלי CT סיבת הפניה : בירור. אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה. בדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי. מבנים גרמיים של גופי החוליות והקשתות אחוריות הודגמו תקינים. המפרקים הפצטליים שמורים. ,(L5-S1 גובה של החוליות, המרווחים הדיסקליים (פרט לגובה לציין פדיקולים יחסית קצרים בחוליות מותניות תחתונות (וריאנט אנטומי). הודגמו שינויים סקלרוטיים מינימליים, יותר בולטים מימין ויצירת גז תוך פרקי במפרקים סקרו-איליאקליים דו"צ. אין עדות להצרות תעלה ספינלית גרמית. .L3- ו L2 הודגמו נודולים על שם שמורל בגופי החוליות .L4-S1- הפורמינות הנוירליות הגרמיות שמורות בכל הגבהים פרט ל :T12-L2 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסק דיפוזי קל. :L2-L3 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה.אין עדות לבקע דיסקית. :L3-L4 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה.הודגם בלט דיסק דיפוזי קל. :L4-L5 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי כללי אחורי ולטרלי דו"צ נושק לקדמת השק התקאלי. הפורמינות הנוירליות הגרמיות מעט מוצרות. :L5-S1 סריקת המרווח הדיסקלי מוצר. שינויים ניווניים בסחוס הדיסקי עם יצירת גז בתוכו. היצרות פורמינלית גרמית דו"צ, אין לשלול לחץ על העצבים דו"צ בתוך הפורמינות. בגובה הנ"ל הודגמו מספר בקעים, בקע פרא-מדיאני משמאל, בקע מרכזי עם סימני צניחה קאודלית, אין לשלול פריצת דיסק, בקע פרא-מדיאני מימין שגורמים ללחץ מהותי על השק התקאלי, הרצסוס הלטרלי מצד ימין. אשר גורמים ללחץ מהותי על השק התקאלי. L5-S1 התרשמות : שינויים דיסקוגניים עם מספר בקעים בגובה ע"ש מותני. MRI אין לשלול פריצת דיסק. הממצא דורש ייעוץ אורטופדי בהקדם האפשרי, לשקול ביצוע בדיקת ע"ש מותני. MRI

קבלת את התשובות בדו"ח. אם סובל מכאבי גב תחתון בלבד, מומלץ טיפול שמרני. אם ישנה הקרנה לרגל יש לבצע MRI ובדיקת רופא מנתח. הדו"ח מתאר שינויים ניווניים של עמוד השדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק