בדיקת MRI צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/12/2014 | 15:58 | מאת: אורן

עשיתי בדיקת MRI לצוואר בעקבות כאבים בשכמות ובגב עם הקרנות לידיים הייתי מעוניין לשמוע את חוות דעתך לבדיקה. ת.מ. לעמוד שדרה צווארי מגובה C1-D4: הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות T1, T2. קורלציה עם בדיקת MRI מ- 25.06.13 סיבת ההפניה: כאבים בצוואר. ממצאים: אין עדות לתמט או תזוזה. תעלה ספינלית ברוחב תקין. בגובה C3-C4 - מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי. בגובה C4-C5 - מודגם בלט דיסק מרכזי עם לחץ על השק הדוראלי. בגובה C5-C6 – מודגם בלט דיסק מימין לקו האמצע וגורם ללחץ על השק הדוראלי ולחץ קל על החוט, רושם של אות לא תקין בחוט בגובה זה ,יתכן מוקד מיאלופטי. בגובה C6-C7 - מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי. יתר המרווחים תקינים. חוט השדרה בעובי, מבנה ואותות תקינים. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. סיכום: בלטי דיסק המשמעותי בגובה C5-C6 מימין, עם רושם למוקד מיאלופטי בחוט. אין שינוי מהותי במידת הלחץ בהשוואה לבדיקה הקודמת. אני רוצה לציין שעשיתי בדיקת MRI באותו מקום לפני שנה וחצי ואז לא היה את הלחץ הקל על החוט שמצוין פה. השאלה שלי האם מצב כזה מצריך ניתוח? כרגע אני ללא חסרים נוירולוגים נבדקתי על ידי נויורולוג. האם טיפול שמרני יכול לעזור למצב כזה או שניתוח זה משהו שחייב. אני בן 46 ובריא בדרך כלל. אני מאוד מודה לך ואשמח לתגובתך.

לפי הדו"ח אין שינוי בין הבדיקות, כך שאתה יכול לבחור בטיפול שמרני. עדיף תמיד להבדק אצל רופא כדי לקבל חוות דעת.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק