המלצה מה לעשות עם פיענוח MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

29/11/2014 | 19:33 | מאת: מוטי

שלום רב לפניי כחודש עשיתי בדיקת MRI ע"ש צווארי. להלן הפיענוח: מודגמת תעלה ברוחב תקין. השק הדורלי תקין. במרווחC3-C4 + C4-C5 + C5-C6 בלטי דיסק מרכזי דיפוזי. במרווח C6-C7 פריצת דיסק גדולה מצד ימין עם לחץ על השק ועל מוצא שרוול השורש מימין. יתר המרווחים שנבדקו תקינים. התרשמות: בליטות דיסק קטנות כאשר משמעותית בגובהה C6-C7 פרוץ, מרכזי ויותר מימין. דבר ראשון סבלתי כפעמיים במרווח של 3 חודשים בכאבים איומים בעיקר ביד ימין עם מורפיום. כרגע אינני סובל מכאבים איומים אלה מכאבים קלים שניסבלים. אחת האצבעות שלי רדומה כחצי ושתי אצבעות כרבע רדומות. שאלתי מה מומלץ לעשות כרגע לפי הממצאים? האם ללכת לחוות דעת כדאי לדעת מה לעשות? האם במקרה שכזה מומלץ ניתוח כדאי להימנע ממתקפה הבאה של כאבים? אינני ממהר לשום תהליך גם בגלל חוסר בכאבים וגם בגלל בעיות בריאות של אנשים במשפחה שחייבים את עזרתי. תודה על התשובות.

האם היד גם חלשה בנוסף להיותה רדומה חלקית? כדאי שתראה מומחה בנושא.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק