פגיעה בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

22/11/2014 | 18:03 | מאת: מיכל

שלום רב, אמא שלי בת 73 ביצעה חסימה עצבית הזרקת אלכוהול לעצב שהופסקה באמצע.החסימה בוצעה עקב גידול סרטני בלבלב שיימנע את הכאבים .כרגע לא יכולה ללכת בלי הליכון יש חולשה ברגליים נמצאת בשיקום . עשתה MRI עמוד שדרה זאת התשובה : בקטע המותני : מוקדים מיטוטים משניים בחוליות S2 L2 L3 L4 L5 S1 מדובר במוקדים פרמאטיביים לא אקספנסילים. רוחב תקין של תעלת השדרה . אין עדות לבלט דיסקלי ואין עדות ללחץ על אלמנטים עצביים . לציין קשר שמורל עמוק בלוחית התחתונה של חוליה L3 . (הבנו שמדובר כנראה בגרורות) מה שאר הדברים אומרים ? בקטע הגבי : מוקדים מיטוטים רבים בחוליות הגביות. מדובר במוקדים פרמאטיביים לא אקספנסילים . המרה שומנית לאחר טיפול קרינתי בגופי החוליות D12-L1 בחוט השדרה הגבי מודגמת מיאלופתיה נרחבת מ-D7 עד L1 קונוס מדולרי מסתיים ב-L1 . לאחר ההזרקה של גדוליניום לוריד קיימת האדרה באזור הקונוס המדולרי ומעט מעליו בתחום D11-L1 משמעותה של האדרה זו אינה חד משמעית אך אין לשלול אפשרות של פיזור מיטוטי משני באזור זה . רוחב תקין של תעלת השדרה ללא לחץ על אלמנטים עצביים . מה ה-MRI אומר בדיוק ? ומה דעתכם גרם לפגיעה זו ? תודה .

MRI מדגים גרורות בחוליות. איני יכול להסביר את הפגיעה בחוט השדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק