פריצת דיסק צווארית על חוט השדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/11/2014 | 21:37 | מאת: כואבת

שלום לד"ר שלמה, לפני מספר חודשים במהלך העבודה הפיזית חשתי כאבים חזקים בגב תחתון כולל מותניים,כאבים איומים לא יכולתי לעמוד, לשבת לשכב הכאב ממושך שבמהלכו באו תחושות של שריפות בגב ברגליים מותניים ובטן, הרדמות בידיים, עשיתי mri ובו מציינים שיש לי פריצת דיסק צווארית c5-c6 שלוחצת על שורש עצבים על השק ולוחצת על חוט השדרה שמשדר אותות כולל היצרות בתעלת השדרה. בגב תחתון מצאו לי בלט בדסק l5 ועדיין בבירור ממתינה לmri גב תחתון, האם יכול להיות שכתוצאה מעבודה פיזית מאומצת שכוללת כפיפות גב רבות והרמת משאות כבדים יכול להיות הפריצה בדיסק צווארי? כי אני חוששת שבתאונת עבודה מתיחסים רק לכאבי גב תחתון ולא לצווארי, במהלך האישפוזים שלי לגבי הכאבים גב תחתון נאמר לי כי הבעיה מהצוואר וכי הכרחי לעבור ניתוח בהקדם.האם אני צריכה להגיש רק את המסמכים הרפואים של גב תחתון? לא ברור לי מדוע מפרידים בין השתיים, חשה כאבים איומים בגב תחתון ואומרים לי שהבעיה בצוואר כשאין לי כאבים בצוואר בכלל.

שלום רב, בהחלט יתכן שעבודה פיזית יכולה לגרום פריצת דיסק צווארית. הכאב בגב התחתון הוא לא מהצוואר וקשור בגב התחתון, פריצת דיסק צווארית לא חייבת לכאוב אך לפעמים דחופה יותר מגב תחתון.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק