ממצאי MRI לפריצת דיסק צווארית

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

04/11/2014 | 15:16 | מאת: רוני

ד"ר שלום מזה כ-4 חודשים אני סובלת מכאבים בשכמה הימנית, יד ימין והצוואר כשבשיא הכאבים היו בכל הגב ובעיקר באזור האגן. בחודש האחרון לאחר שכחודשיים אני בטיפולי דיקור במקביל לטיפולים אצל סוג של כירופרקט יש הקלה בכאבים (הכאבים החזקים מגיעים בהתקפים) ובבגמישות אך לא בהירדמויות של כפות הידיים. בתוצאות מ-MRI עדכני ההתרשמות הינה מ: C5-C6: דיסק פרוץ גדול עם מרכיב רך,סוב-ארטיקולרי ואינטרא-פורמינלי מימין, עם לחץ על השק הדוראלי והיצרות קשה של הפורמן הנוירלי מימין, ללא לחץ על חוט השדרה. C6-C7: בקע דיסק אחורי מרכזי עם לחץ משמעותי על השק הדוראלי, ללא לחץ על חוט השדרה. האם היית ממליץ על ניתוח? האם יש דרך לתקן את זה ולחזור לשיגרת פעילות? תודה מראש

אם היד הימנית חלשה ואין מגמת שיפור ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי שיפתור את הבעייה ללא צורך של קיבוע החוליות

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק