בקע דיסק שמאלי L5-S1

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/11/2014 | 13:00 | מאת: רן

שלום רב. אני בן 36 ומזה כחצי שנה סובל מכאבים/פרסטזיות לכל אורך החלק האחורי של רגל שמאל. בדיקת CT הדגימה פריצת דיסק נרחבת בגובה L5-S1. האם מומלצת עבורי אופציה ניתוחית של דיסקטומיה מותנית זעיר פולשנית? מהן ההשלכות הפוטנציאליות של אופציה זו? תודה רבה!

שלום רב, ניתוח עושים כאשר אין מוצא אחר. אם הסבל יותר מ3 חודשים וללא הקלה בטיפול בכאב, או סמנים של סבל נוירולוגי כמו נימול או חולשה ברגל. הניתוח האנדוסקופי בעל יתרונות ברורים של סיכויי הצלחה גבוהים וסיכון נמוך יותר. בכל מקרה ניתוח לא מחזיר לך גב חדש ותצטרך תחזוק קבוע של שרירי הגב.

04/11/2014 | 14:57 | מאת: רן

תודה רבה על התגובה המהירה!

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק