כאבי גב תחתון שלא מהעולם הזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

28/10/2014 | 00:46 | מאת: גלי

לילה טוב, ראשית עלי להזהיר מדובר בהודעה ארוכה. אני בת 43, בעקבות תאונת עבודה, לפני כ10 שנים סבלתי מפריצת דיסק L4-5 ובלט בS1. מאז כל כמה שנים יש לי כאבים בגב תחתון, אך כאבים נסבלים. (אני עושה דיקור סיני ושיאצו וחוזרת לעצמי תוך יום יומיים) בחודש 6/14 בעקבות ישיבה ממושכת (סוג העבודה שלי) התחלתי להרגיש לחץ בגב תחתון ובצוואר. טופלתי בפיזיוטרפיה בעיקר לצוואר שקצת הקל.. לגב משום מה לא נגעו כלל. באותה תקופה הייתי כ3 חודשים בבית, טופלתי גם בדיקור סיני ובשיאצו. לאחר 3 חודשים חזרתי לעבודה . אך עקב מאסה של עבודה כל יום בין 8-16 שעות רצופות (ישיבה) שוב יצאתי למחלה לאחר כשבועיים וחצי , אך הפעם הכאבים הם בלתי נסבלים בעליל, אני לא מוצאת מנוחה ומרגוע לכאבים. ניסיתי את כל סוגי המשככים האפשריים אך כלום הכאבים חזקים, אני בקושי הולכת, הגב התחתון שלי ומפרק הירך שלי גורמים לי לסבל נוראי. אני מחכה כבר המון זמן לתור לרופא מומחה עמוד שדרה, יש לי תור רק בעוד חודש וחצי, (קופ"ח מכבי), הרופאה אורטופדית ביקשה MRI אך בקופה סירבו ואמרו שעלי לעשות CT, אך בגלל סיבות אישיות והיות ובדיקת CT בעלת קרינה רבה זה בלתי אפשרי מבחינתי ומבחינת הרופאה לבצע את הבדיקה. (אני במהלך טיפולי IVF אך כרגע בהפסקה בין הניסיונות) אני רוצה להאמין שהרופא מומחה עמוד שדרה יסיע לי בכך. אך אני לא יכולה להמתין עוד חודש וחצי. למרות שיש לי סף כאב מאוד גבוה, אני בקושי עולה/יורדת במדרגות, או בקושי נכנסת/יוצאת מהרכב.. גם לקום מהמיטה זה לא קל בכלל. הגעתי למצב שאני בוכה מכאבים. יש לי תור שוב לרופאה אורטופדית בעוד 11 יום. האם יש סיכוי שזה שבר דחוס? או מה יכול להיות הכאבים שבאמת כלום לא עוזר לי. אשמח לקבל את חוות דעתך.. ומה עלי לעשות? אני חוזרת לעבודה בתחילת נובמבר אך לחצי משרה רפואית, הרופאה תעסוקתית מפחדת לתת לי לחזור לישיבה ארוכה וממושכת. אני מיואשת... תודה וסליחה על אורך ההודעה.

ממליץ לך להרשם לקאנטרי וללכת לשחות וחדר כושר לחיזוק שרירי גב תחתון, להפטר מעודף משקל אם יש.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק