המלצה לניתוח - האם חייבים?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/10/2014 | 13:38 | מאת: משה ק

שלום רב לאחרונה עשיתי MRI עמוד שדרה מותני. מרווח L1-L2 היפרטרופיה ניכרת הפצטות. מרווח L2-L3 היפרטרופיה ניכרת של האלמנטים האחוריים. מרווח L3-L4 היפרטרופיה ניכרת של האלמנטים האחוריים מרווח L4-L5 בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב פורמינלי שמאלי היצרות קשה של הפורמינה משמאל. היפרטרופיה ניכרת של הפצטות. הרופא ממליץ על ניתוח, האם אפשר להתגבר על הכאבים ללא ניתוח. משה ק.

הניתוח בד"כ לשיפור איכות החיים ואינו חובה. אם הכאב הוא בגב בלבד עדיף לטפל בדרכים אחרות (שחייה, התעמלות מתאימה...) אם הכאב מקרין לרגל יש לאבחן נקודתית את הבעייה ולמקם את הניתוח בהתאם.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק