תל אביב

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/10/2014 | 13:18 | מאת: reath

שלום רב. אני בת 30 וסובלת מכאבי גב מאוד חזקים. עברתי מספר ניתוחי עמוד שדרה בגלל עקמת קשה מילדות (גב עליון 73 מעלות, גב תחתון 84 מעלות). בשנת 1998 - ניתוח קיבוע מC4-L5 (או L4) בשנת 2002 ניתוח טורוקופלאסתי סבלתי מכאבים סברים כל חיי, אבל לפני יותר משנתיים עברתי החמרה משמעותית בכאבי גב + כאבים עם קרינה לרגל שמאל (הרבה יותר חזקים מהרגיל). התחלי לאבד תחושה ברגל שמאל בזנת 21012: הוציאו לי בורג 1 שהיה בתוך התעלה. מצב השתפת לכמה חודשים, הפסקתי לגמרי עם משככי כאבים, אבל אז הכאבים חזרו והתפשתו לגב עליון. הוחלט להוציא כל המכשור לגמרי מסיבה שהכאבים התחילו להיות גם במגע פשוטה בגב. לפני שנה, 2013 הוציאו לי את כל המכשור. המצב שוב השתפר, לאחר 3 חודשים בטעות הרמתי משהו כבד והכאבים חזרו. כמה חודשים זה היה כאבים חדשים, סוג של כאבי שרירים מאוד חזקים, גם בעמידה, גם בשכיבה. לאחר 3 חודשים חזרו הכאבים מאוד חזקים עם קרינה מאוד חזקה לרגל שמאל + ימין, איבוד תחושה מידי פעם בגרליים + כאבים בעצם הזנב. סגנון של כאבים שהיו לפני ניתוח. עשו לי בדיקת CT וMRI ולא מצאו כלום. MRI בוצע לפני שהרמתי משהו כבד. כמו כן עשו בלוקים שגם לא עזרו ורק גרמו לכאבים יותר חזקים. אני מתקיימת על טרמדקס (כל התקופה מאז ההחמרה עם הפסקות של כמה חודים של שיפור), ומשככי כאבים אחרים. רציתי לשאול, מה הם אפשרויות שלי ואם יש בכלל? האם קיימת אפשרות שבגלל שהרמתי משהו כבד משהו השתנה שם בפנים? האם קיימת אפשרות שמשהו לא עבר בשלום בניתוח? אני לא יודעת מה לעשות.מותשת לחלוטין מהמצב הזה. תודה רבה מראש!

אם הייתה החמרה אחרי ה MRI האחרון בהחלט יש מקום לבצע אחד חדש.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק