סתירה בין ממצאי CT לאבחון רופא

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

22/10/2014 | 20:25 | מאת: שי

שלום רב, במשך החודשיים האחרונים סבלתי מנימול (רידמות) באצבע ביד שמאל כאשר בתחילת הבעיה בשבוע הראשון הנימול התפזר לשלושת האצבעות (2,3,4) כמעט במלואן. כאשר ניגשתי לאורתופד נתבקשתי לעשות EMG אשר יצא חשד לתסמונת כף היד, מאחר והאורתופד סבר כי הבעיה לא משם אלא מעמוד השדרה הפנה אותי לביצוע CT. ביום ביצוע ה-CT הבאתי לרופא את הדיסק (חצי שעה לאחר הבדיקה) ולדבריו יש לי פריצה בחוליות 6-7-8. חשוב לציין שאני מפתח גוף ומרים משקלים של 200-300 קילו כאשר אני מניח מוט על שכמות העורף ועובד בצורה נכונה ומעולם לא חשתי בכאבים שמנו ממני לבצע את התרגילים הללו, כך שנראה לי תמוהה שיש לי 3 פריצות דיסק. מה שכן, יש לי כאב כשנה וחצי בשכמה השמאלית שמתגבר עם סיבוב מקסימלי של הצוואר לאחור בצד שמאל. היום קיבלתי את תשובות ה-CT שרשם הרדיולוג וכלל לא צוין שם פרחצת דיסק, מה שרשום הוא: "בדיקה ע"ש צווארי בגבהים C1-D1 לורוזיס פיזיולגי שמור מבנה גרמי תקין גובה גופי החוליות תקין ללא עדות לפתולוגיה דיסקלית בולטת" מהכתוב אני מניח שעמוד השדרה שלי במצב בריאותי תקין, האם בכל זאת האורתופד אבחן דבר שהרדיולוג לא ראה ואכן יש לי 3 פריצות דיסק? הוא הפנה אותי בנוסף לבדיקת MRI לה אני ממתין בעוד כמה חודשים אך חשוב לי לדעת אבחנה נוספת, תודה רבה!

הכל יכול להיות, התשובה המדוייקת תהיה ב MRI, ב CT קשה מאוד לאבחן גבהים מתחת ל C5-6 עקב ארטפקטים (הפרעות) של הכתפיים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק