כאבי גב כרוניים כבר יותר משנתיים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/10/2014 | 15:36 | מאת: עדי

שלום רב שלחו אותי לצילום mri עקב תלונות ממושכות על כאבי גב כרוניים משתנים, גב תחתון בעיקר וקושי בהזדקפות ככה שאני הולך כפוף כל הזמן. בנוסף יש לי גם בריחת שתן קלה בעיקר בהתיישבות ותנועות קלות. הפיענוח של הרדיולוג הינו:"הקונוס המדולרי ממוקם בגובה d12-l1". בגובה l1-l2 מודגם בלט דיסק מרכזי הלוחץ קלות על השק הדולרי". "בגובה l4-l5 מודגם גם בלט דיסק מרכזי הלוחץ קלות על השק הדולרי". כמה שאלות יש לי. דבר ראשון מה זה אומר בדיוק בלט דיסק מרכזי? מה זאת אומרת לחץ על השק הדולרי? האם יכול להיות שבגלל זה מאוד כואב לי וקשה לי לתפקד ביוםיום? האם אולי בגלל זה בורח לי טיפה שתן ביוםיום? דרך אגב אני רק בן 20, חייל בתפקיד פקיד ככה שאני לא עושה הרבה חוץ מטיפה שמירות שמאוד מקשות עליי ואני נמנע מלהרים משקלים גם הכי קלים ואני עוד שנה משתחרר. תודה

הדיסק בולט במרכזו ולוחץ על שק העצבים ללא לחץ על העצבים עצמם. כדאי להבדק אצל אורולוג לגבי בעיית השתן.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק