פריצת דיסק ע"ש צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/10/2014 | 14:36 | מאת: אמיר

היי ד"ר דוידוביץ סובל מפריצת דיסק בעמ"ש צווארי להלן עיקרי ממצאי ה-MRI: c5-c6 : disc ridge complex -דיפוזי (קידמי ואחורי) יש הצרות בינונית של התעלה והצרות בינונית עד קשה של הפורמינות.ברמה זאת יש עליה באות מחוט השדרה וקרוב לוודאי על בסיס מיאלופטיה. c6-c7: disc ridge complex-במיוחד במקרו מרכזי ושמאלי אשר גורם להצרות בינונית של התעלה ושוב סיגנל גבוה בחוט השדרה.יש הצרות בינונית של הפורמינה משמאל והצרות קלה של הפורמינה מימין. ללא ממצאים ב c7-t1 לורזיס תקין של ע"ש צווארי ,גובהה תקין של החוליות ,איבוד גובה קל של הדיסקים c5-c6 ו c6-c7 אני מעוניין לדעת את משמעות ממצאי הפענוח והאם יש צורך בניתוח ובאיזה סוג ניתוחי מדובר והאם ניתוח אנדוסקופי מתאים ? ברצוני לציין שפרט לכאבים מידי פעם בצוואר שחולפים לאחר מנוחה איני סןבל באופן משמעותי מכאבים או ממגבלה כלשהי מודה לך מראש על תשובתך

אני חושב שהמלצה וודאית תהיה רק אחרי הבדיקה הנוירולוגית שלך, יתכן וניתוח מומלץ ויתכן ואנדוסקופי יתאים ויתכן גם בשני שלבים. בקיצור הרבה יתכן.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק