שאיבת דיסק - האם מומלץ?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/10/2014 | 00:01 | מאת: הדס

שלום. בשל פריצת דיסק וכאבים חמורים, עבר בן זוגי לפני כשש שנים כריתת דיסק בין החוליות L5-S1 (ללא כאבים חולשה או רגישות ברגליים). בחודשים האחרונים חש כאבי גב תחתון בעמוד השדרה המותני ורגישות של זרמים וחולשה ברגל ימין. בדיקת MRI הראתה פריצת דיסק מותני (פחות חמורה מהקודמת) באותן החוליות L5-S1. הוא מרגיש בסדר יחסית ומתפקד. פעולות מאמצות או ממושכות מאותתות כאבים. שני רופאים לא המליצו על ניתוח בשל הרגשתו הטובה יחסית. אחד הרופאים המליץ על טיפול של שאיבת דיסק (בגישת disc-FX) שעשוי למנוע ניתוח בשלב מתקדם והרופא השני התנגד לפרוצדורה. אנו נמצאים בצומת דרכים של קבלת החלטה לעניין הפרוצדורה של שאיבת הדיסק. האם כדאי? מה הסיכונים הכרוכים בכך? האם באמת יכול למנוע אפשרות של ניתוח בהמשך? תודה, הדס.

קשה להתייחס בלי לראות את תמונות ה MRI. אם הוא סובל , ניתן לבצע את שאיבת הדיסק המוצעת.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק