בקע דיסק צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/09/2014 | 18:41 | מאת: מיה

דר דוידויץ שלום, בת 30. מזה חצי שנה אני סובלת מנמלולים ביד ימין ושמאל (בעיקר בזרת ובאמה), כאבים בין השכמות, תחושת זרם חשמלי, כאבי צוואר, כאבים באוזן ימין ואף בלסת תחתונה. כמו כן, מכאבים ברגל ימין שכעבור חודשיים עברו גם לרגל שמאל. פניתי לאורתופד עמוד שדרה שטען שאני סתם בלחץ, צריכה ללכת הביתה ולהביא ילדים ודחף לי קלונקס. זוועה! ובקיצור...לפני כחודש וחצי כבר לא יכלתי לסבול את הכאב ופניתי למיון שם ביצעו סיטי צווארי וגילו בקע בחוליות הצוואר. משם שלחו אותי להמשך בירור אמבולטורי דרך הקופה והתייעצות עם נוירוכירורג. להלן ממצאי הבדיקות שעברתי: 1. MRI שבוצע באסותא: ממצאים: בע"ש הצווארי – מודגם בקע דיסקלי פרא-צנטרלי ימני עם אימפרסיה על השק התקאלי. :C5-C6 בגובה ללא עדות להיצרות פורמינלית. אין מיאלופתיה בחוט. .C5-C6 סיכום : בקע דיסקלי פארא-צנטרלי ימני בגובה ללא עדות להיצרות משמעותית של הפורמינות. בע"ש מותני – אין עדות לבקע דיסקלי. אין עדות ללחץ על השק התקאלי. אין ממצא בגופי החוליות. 2. EMG NCT .בגפיים העליונות לא העלו ממצא חריג בגפיים תחתונות: signs of mild chronic radiculopathy l5-s1 bilateral. חשוב לציין כי לפני שנה בעקבות נסיעה לא נעימה באוטובוס עשו לי צילום חוליות מותניות ומצאו עקמת קלה. לקחתי xefo במשך 10 ימים וזה הקל את הכאבים בידיים ואף הרגשתי כמה ימים תחושה נורמלית אך לא ברגליים. ועכשיו לשאלות האם הכאב ברגליים הוא בהכרח מחוליות הצוואר מאחר והפגיעה היא מרכזית נוטה לימין? האם ייתכן כי דבר אחר לוחץ על חוליות המותן? אילו טיפולים כדאי לשקול בשלב זה? האם ניתוח בשלב זה יכול לעמוד על הפרק? אני כבר ממש מתוסכלת, הנוירוכירורג אמר לי שהבעיה שלי היא לא נוראית ושעליי לנוח, אמר לי להמנע מפיזיותרפיה 6 שבועות (את הemg לרגליים הוא טרם ראה). אני מאוד לא שקטה והחרדה שלי רק מוסיפה. בתודה מראש, ובבכרת שנה טובה מיה

לפי תשובת ה MRI המצב לא מצדיק ניתוח. קשה להתייחס מעבר לכך לתלונותייך מבלי לבדוק אותך.

27/09/2014 | 22:23 | מאת: מיה

תודה על התגובה המהירה. ומה בנוגע לממצא ה-EMG? האם הוא קשור לחוליות הצוואר?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק