אבקש פענוח צילום ct

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

16/09/2014 | 12:44 | מאת: סיגל

. L1-L2: ללא בלט דיסק, ללא הצרות בתעלה ובנקבים. L2-L3: בלט אנולוס דיפוזי יותר לכיוון נקב שמאל, שינויים פצטריים דו-צדדית, הצרות בנקבים עם לחץ קל על השורשים יותר משמאל. ללא הצרות משמעותית בתעלה. L3-L4: בלט אנולוס דיפוזי, שינויים פצטריים דו-צדדית, הצרות בנקבים עם לחץ על השורשים דו-צדדית. הצרות קלה בתעלה. L4-L5: בלט אנולוס דיפוזי, שינויים פצטריים דו-צדדית, אנולוס בולט יותר לכיוון נקב ימין, הצרות בנקבים עם לחץ על השורשים, הצרות קלה בתעלה. L5-S1: בלט אנולוס דיפוזי נושק בשורשים S1 דו"צ. שינויים פצטריים דו-צדדית ללא הצרות משמעותית בתעלה ובנקבים. סקרוליזציה של גוף חוליה L5 מימין. ממצאי לוואי: סקלרוזציה במפרקי SIJ דו-צדדית, ללא ממצא הורס עצם. המנגיומה בגוף חוליה L2. אבן קטנה בגביע התחתון של הכליה השמאלית. ללא סימני חסימה אורומכנית. סיכום: שינויים דיסקוגנים קלים. סקלרוזציה במפרקי SIJ דו-צדדית. אבן קטנה בכליה השמאלית, ללא סימני חסימה אורומכנית.

אין טעם לשלוח פענוחים ללא תסמינים קלינים (היכן כואב) סה"כ ישנם שינויים ניווניים.

17/09/2014 | 14:14 | מאת: סיגל

סובלת מכאבי גב תחתון מאוד

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק