לאחר ניתוח אנדוסקופי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/09/2014 | 00:51 | מאת: חוה

שלום דר, ניתחת אותי בבילינסון בשבוע שעבר ואני מרגישה טוב, הרבה יותר טוב ממה שהיה טרם הניתוח וכעת מתאוששת, השאלה שלי היא לגבי תחושה בירך שמאל, (אחד מהאזורים שסבלו כאבים עזים לפני הניתוח) לאחר הניתוח איבדתי את התחושה וההרגשה כאילו נרדמה הרגל, אין הפרעה בתנועה והדבר אינו מפריע לי ללכת, כעת 4 ימים אחר הניתוח, התחלתי להרגיש גירוד עז במקום שנרדם ואני מניחה שזה מבשר על השתקמות העצב, האם הדבר מצריך טיפול כלשהו? תודות על תשובתך וכן על טיפולך המסור.

אכן, התחושה תחזור בהדרגה אחרי שהבצקת של הניתוח תחלוף, פריצת הדיסק שלך הייתה ענקית ובהתאם התגובה המקומית לניתוח. בדקתי אותך לאחר הניתוח וראיתי אמנם שהכוח ברגל מצויין. העצב אמור להשתקם ספונטנית. בשלב זה ממליץ על תרגילים עצמיים בהליכה על בהונות הרגליים ועל העקבים לסרוגין מספר פעמים ביום. להמנע מישיבה רצופה ממושכת מעל 30 דקות לשבועיים-שלושה הקרובים. 3 שבועות לאחר הניתוח ניתן להתחיל ללכת במים ולשחות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק