תוצאת בדיקת EMG

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/09/2014 | 15:39 | מאת: באדרי בארוך

שלום ד"ר לפני כשנה וחצי אירע אצלי פריצת דיסק בגובה L3-L4 ביצעתי צילום CT שהעלה שיש פריצת דיסק בגובה L3-L4, מאותו אירוע נוצר אצלי כאב ברגל שמאל שהתבטה בנימול, הכבדה ואחרי ישיבה ממשוכת תחושה של שריפה בנוסף לכאב גב תחתחון, בזמן האחרון (אחרי כשנה טחצי מאירוע הפריצה) ביצעתי שוב בדיקת CT והתוצאה שקיים בלט דיסק אחורי בגובה L3-L4 שלחץ על בשק התקאלי. בנוסף בדיקת EMG זמן חביון גלי F מאורך בפורנאל משמאל (בהשוואה לימין), בבדיקה מחט רושם של נזק שורשי L2 L4 דו צדדי. מה אפשר להבין מבדיקת ה- EMG..? האם קיים נזק קבוע או נזק כרוני...? מה הן אפשריות הטיפול חוץ מטיפולים משמרים וביקורים במרפאות כאב שלא עזרו כלל...?

שלום, מאחר ולא טיפלת בפריצה אז ככל הנראה נגרם נזק עצבי עקב הלחץ הממושך. מאחר וכעת פריצת הדיסק קטנה במהלך הזמן יתכן וניתוח כבר לא יעזור. בכל מקרה כדאי לבצע MRI ובדיקה אצל מנתח עמוד שדרה או נוירולוג.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק