נסיון להציל הליכה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

02/09/2014 | 17:36 | מאת: דון

שלום אשתי בת 56 - חולה בסרטן ריאות. עם גרורות. נותחה פעמיים בעמוד השדרה לשחרור לחץ ב D3 בנתוח הראשון, ובשני לחיזוק חוליות בעמוד שדרה מותני. השתקמה והלכה עם קביים. לאחרונה אובחן שוב לחץ ב D3/D4 בבדיקת מ.ר.י שפוענחה על ידי מספר רופאים ומומחים. היא כיום מטופלת בתרופה נסיונית בסרטן הריאה . כיוון שכך - נאסר עליה לבצע ניתוח נוסף לשחרור הלחץ. בנוסף - הרופא המנתח אומר שניתוח שני באותו המקום מסובך, ושקשה להאמין שהיא תעמוד בניתוח שלישי. שאלתי: האם קיים איזה שהוא טיפול שיכול לעזור לה לעמוד על רגליה ? ולו גם באמצעות קביים או הליכון. כיום היא אינה משותקת, ויש לה יכולת להזיז את שתי הרגליים / כפות הרגליים וכו. רגל אחת יותר חלשה. כיום היא מתניידת על כסא גלגלים בלבד. הדילמה של - או ניתוח או טיפול בסרטן ברורה. הטיפול בסרטן קודם לכל. אבל האם ניתן לשפר ולו במעט את כושר העמידה / ניידות בדרך לא קונבנציונלית ? איזו מומחיות של רופא יכולה לעזור אם בכלל ? תודה רבה !!!

שלום רב, קודם כל הרשה לי לאחל לכם רפואה שלימה, איני חושב שניתוח נוסף יתרום מבלי לסכן אותה באופן משמעותי (כמובן שהמלצה מדוייקת יכולה לבוא רק בנוחכות המטופלת וצפייה בבדיקת ה MRI ) האם קבלה כבר הקרנות לאיזור ?

03/09/2014 | 18:07 | מאת: דון

תודה לתשובתך... כן - קיבלה כבר הקרנה לאזור. הבעיה שההשתתפות בתרופת המחקר לסרטן מונעת ניתוח / הקרנה....

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק