כאבי גב

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

16/08/2014 | 12:40 | מאת: אבי

שלום אני בן 27 במהלך החודשים האחרונים יש לי כאב גב תמידי באמצע גב עליון ובעמידה הליכה יש לי כאב גב חזק במרכז הגב ומטה. עשיתי CT והממצאים הם: תבנית גרמית שמורה סקוליוזיס מתונה לורדוזיס מותנית שמורה בקעים שמורל קטנים במספר END PKAT שק התקאלי ,פורמינות נירליות שמורות בע"ש גבי. סריקה D11-D12: בלט דיסק אחורי,זיזים גרמים בחוליות מאחור.שק התקאלי,פורמינות שמורים. שינוים ניוונים סימטרים בS1J משני הצדדים. לסיכום: אין לראות ממצא חולני משמעותי. רשמתי לי בפוסט קודם לעשות פעילות כמו שחיה לחזק את הגב, האם חדר כושר ריצות ומשקולות מותר לי? האם הבלט גורם לי לכל הכאבים למרות שלא צוין שהוא לוחץ על עצב? יכול להיות קשר בין פלטפוס לכאבי גב? תודה

שחייה מצויינת, להמנע מריצה. הרמת משקולות בשכיבה וחיזוק שרירי גב תחתון. אם פלטפוס אז לדאוג לנעליים אורטופדיות או מדרסים מתאימים. בהצלחה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק