ממצאי CT בלט דיסק אחורי בשני גבהים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/08/2014 | 10:20 | מאת: ישראל

ד"ר שלמה שלום, שמי ישראל בן 28 עובד בתחום המחשוב בישיבה כ- 3שנים, ולפני כ- 3 שנים החלו כאבים בגב התחתון מותני. ביצעתי בדיקת MRI לגב תחתון לפני כ- 2 שנים לא היו ממצאים. בשנה האחרונה אם לא יותר החלו כאבים גם בצוואר עם השלכות ליד ימין מה שמתחיל בע"ש צווארי עם עומס על השחמות. בבדיקת EMG שעשיתי ביד אובחנה-נוירופתיה קלה במרפק. לא בוצעה הדמיה לע"ש צווארי, האם הכרחי? עקב כאבים בגב תחתון והקרנות בלתי פוסקות לרגל. בבדיקת CT שעשיתי לפני 4 חודשים, התגלו הממצאים הבאים: מנח החוליות שמור, המשטחים המפרקיים תקינים, אין עדות לספונדילוליזיס או לספונדילוליסטזיס. בגובה L4-5 בלט דיסק אחורי לוחץ על השק התקאלי. בגובה L5-S1 בלט דיסק אחורי משיק לשק התקאלי. אין לזהות דיסקופתיה נוספת. השורשים הסקרלים שמורים. לסיכום: בלט דיסק אחורי נרחב בגובה L4-5 עם לחץ על השק התקאלי. יש לציין שמשהופיעו הכאבים עשיתי טיפולים- כירופקטיים מפעם לפעם סדרה של 10 טיפולים וזה מפסיק את הכאבים לתקופה מסויימת ואז שוב חוזרים הכאבים, כך גם עם הפיזיוטרפיה למרות שבתווך הקצר מרגישים השפעה לטובה עם הפיזיוטרפיה. כמו כן נטלתי גם כדורים כמו- Arcoxia 90 mg לא עזר, Etopan 500mg עזר מאוד. האם יש פה מקום לשקול ניתוח זעיר פולשני במצבי? על-מנת להסיר את הבלט? או שפשוט אפשר לחיות עם טיפולים מונעים וזהו? מתנצל מראש על האורך והמורכבות שבשאלה שלי, פשוט זה כבר מתסכל שאף אורטופד לא מצליח לסייע בידי לפתור הבעיה, כי האורטופד האחרון שאיתו אני במעקב פשוט הפנה אותי למרפאת גב בביה"ח הדסה ירושלים להתייעצות לפני ניתוח. רב תודות. ישראל.

כל עוד מצבך סביר וללא פגיעה נוירולוגית לא לבצע ניתוח. לשחות ולחזק שרירי גב תחתון.

18/08/2014 | 13:25 | מאת: ישראל

רגל ימין סובלת מניוון והקרנות בלתי פוסקות מכיוון המותן דרך הירך האחורית לשוק ומשם לחלק הימני של כף הרגל לזרת- והזרת רועדת בלי שליטה שלי זה הקרנה עצמה. האם זו הפרעה נוירולוגית? יש לציין שהטיפולים הכירופרקטים שאני עובר עכשיו, עוזרים במידה מסוימת לכמה ימים וההקרנות שוב חוזרים עד הטיפול הבא.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק