פענוח CT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/08/2014 | 17:34 | מאת: אבי

שלום אני בן 27 במהלך החודשים האחרונים יש לי כאב גב תמידי באמצע גב עליון ובעמידה הליכה יש לי כאב גב חזק במרכז הגב ומטה. עשיתי CT והממצאים הם: תבנית גרמית שמורה סקוליוזיס מתונה לורדוזיס מותנית שמורה בקעים שמורל קטנים במספר END PKAT שק התקאלי ,פורמינות נירליות שמורות בע"ש גבי. סריקה D11-D12: בלט דיסק אחורי,זיזים גרמים בחוליות מאחור.שק התקאלי,פורמינות שמורים. שינוים ניוונים סימטרים בS1J משני הצדדים. לסיכום: אין לראות ממצא חולני משמעותי. האם הבלט דיסק זה מה שגורם לי לכאבים בעמידה והליכה? מה ניתן לעשות ? קשה לי מאוד לתפקד בעבודה בעמידה והליכה

שלום רב, ה CT מדגים שינויים ניווניים בע"ש. אתה צריך לבצע התעמלות המחזקת את שרירי הגב כמו שחייה, חיזוק שרירי הכתפיים והצוואר וכו'. במידה והתעמלות נכונה לא תעזור תבדק אצל מנתח עמוד שדרה.

12/08/2014 | 18:20 | מאת: אבי

האם הממצאים בCT הם קשים? האם מותר לי ריצות וחדר כושר משקולות?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק