כאבי גב תחתון עזים/פענוח MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

30/07/2014 | 20:02 | מאת: איילה

שלום, אמי בת 73 סובלת מזה שנים מכאבי גב חוזרים ונשנים עם זאת נסבלים לפני שלושה וחצי חודשים אמי עברה ניתוח של קרצינומה בקולון וב"ה לא נדרשה להמשך טיפול.מזה חודשיים שאמי סובלת מכאבי גב תחתון עזים שמקרינים לאחוריים ולרגליים ובעיקר לרגל שמאל בה לעיתים יש גם תחושה של נימול קשה.הכאבים לא מרפים ממנה עד כדי כך שקשה לה לעמוד על הרגליים לאורך זמן,קשה לה להתנייד בחוץ באופן חופשי נתקפת בכאבים ומשתתקת.מדובר באישה שעד לפני חמישה חודשים הלכה ועבדה ותפקדה כמו שצריך למעט כאבי גב שכפי שציינתי חוזרים. ב MRI שבוצע לפני שבוע : הלורוזיס הפיזיולוגית שמורה,סיגנל שמור מלשד החוליות,הקונוס המדולרי מודגם שמור,סקוליוזיס קל,שינוי אות בשולי גופי החוליות L2-L3 עם האדרה בולטת לאחר הזרקת חומר ניגוד. L1-L2- בלט דיסק היקפי ,סימני לחץ על השק L2-L3-בלט דיסק לאחור ,סימני לחץ על השק,היפרטרופיה פצטלית בולטת משמאל. L3-L4-בלט דיסק היקפי ,לחץ על השק ,היפרטרופיה פצטלית. L4-L5-בלט דיסק לאחור עם לחץ על השק L5-S1-בקע דיסק מרכזי עם סימני לחץ על השק. בסיכום:מודגמים שינויים ניווניים ודיסקוגניים בכל הגבהים עם היצרות התעלה,שינויי אות בשולי גופי חוליות L2-L3 עם האדרה ,קרוב לוודאי שינויים משניים לממצאים הדיסקוגניים והניווניים. אודה לך אם תסביר לי במדויק את הממצא בחוליות L2-L3 והאם יש פיתרון כלשהו למצב הקיים /ניתוח/לייזר או כל דבר אחר שיכל להקל. החיים של אמי אינם חיים כל שמחת החיים דעכה מאד ,משככי הכאבים לא עוזרים ואנחנו ממש חסרי אונים. כל טוב ותודה רבה

מדובר בשינויים ניווניים, איני מתרשם מתיאור ה MRI שהמצב כה חמור, כמובן שאין טוב ממראה עיניים, עדיף להגיע למרפאה להבדק.

30/07/2014 | 22:35 | מאת: איילה

אם ע"פ פענוח ה MRI אינך מתרשם שהמצב כה חמור,כיצד ניתן להסביר את הכאבים שתארתי. האםבמצב הזה ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי או לייזר?? היום הדבקתי על הזרוע שלה מדבקת בוטרנס 5 ולא היה שיפור בעוצמת הכאב,מה עושים?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק