פריצת דיסק וסטרואידים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

29/07/2014 | 08:55 | מאת: שרה

שלום רב לפני כשנתיים התחלתי לסבול מכאבים לאורך רכל שמאל ואז לא ידעתי מה מקורם בנסיון לחפש מזור ניסיתי את על משככי הכאבים שבבית ובין השאר נטלתי סטרואידים שהיו לי במקרה, גיליתי שמינון נמוך יחסית של 8 מג משכך ביותר ונטלתי בקביעות בכל פעם שכאב לי, רופא המשפחה נזף בי כשנודע לו והורה לי לחדול מייד ואז התבררו שני דברים, הראשון שיש לי פריצת דיסק קשה ביותר והשני שמאז שחדלתי התגברו הכאבים לאופן בלתי נסבל, כיום שנתיים אחרי אני לא מתפקדת התקפים באים וחוזרים כשהתקף אחד מתחיל לשכוך השני מופיע חזק ותקיף ממנו ואני אובדת עצות, דר סבתו משערי צדק הציע לנסות לפני ניתוח טיפול בסטרואידים לאור היעילות שהם הוכיחו בזמנו אבל כדבריו, טיפול יסודי שיכלול מינון גבוה בתחילת הטיפול וגמילה איטית בהתאם, והשאלה שלי היא האם ההצעה ראויה להבחן על סמך ספרות ומחקרים רפואיים? האם יש סיכוי בטיפול כזה שאחזור לחיים נורמליים ואתפטר מכאבי החזקים? תודה על התשובה.

אני מציע שנפגש, לדעתי תזדקקי לניתוח (כמובן לפי חומרת הפריצה ב MRI) .

30/07/2014 | 08:25 | מאת: שרה

שקיבלתי כמה זריקות אפידורלית עם סטרואידים שעזרו ליום אחד, אבל הכאבים כל כך חזקים ששווה לי לזחול למרפאה ולקבל אחת שתציל אותי ליום אחד, הפעולה של סטרואידים בזריקה לא דומה בכלל לאלו דרך הפה, אני מבינה מתגובתך שהרעיון לפתור פריצה בסטרואידים דרך הפה אינו מקובל?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק