שאלה לגבי בעיות גב כרוניים וניתוחים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/07/2014 | 10:29 | מאת: אליהו

לד"ר דוידוביץ שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה הבאה. לי יש בלט דיסק כרוני בL4 – L5 וספונדילוזיס באופן כללי בעמוד שדרה המותני, ואני מתמודד עמם באמצעות הטיפול השמרני המקובל. בתקופה האחרונה הוצע לי במספר הזדמנויות על ידי גורמים רפואיים שונים במסגרת קופ"ח שלי לשקול את האפשרות של ניתוח בריאטרי כדי לטפל בהשמנת היתר והסוכרת שלי. החשיבה המקובלת היא שכל ירידה במשקל מקל על העומס על עמוד השדרה המותנית וכן איברים חיוניים אחרים כמו ברכיים. אולם להפתעתי שמעתי גם דעה אחרת שירידה במשקל באמצעות פרוצידורה בריאטרית כלשהו לא יקל על הכאבים והעומס על הגב התחתון ואף עשוי להחמיר אותם עוד יותר עקב אבדן מסה שריר המתרחש כתוצאה מניתוחים מסוג אלו. האם אתה, בתור מומחה לע"ש, מסכים עם הקביעה הזו והאם קיים בכלל סטטיסטיקה קלינית התומכת בה (קרי, היסטוריה מתועדת של מטופלים בניתוחים בריאטרים עם בעיות אורטופדיות שדיווחו על החמרה בעקבות פרוצידורה בריאטרית). בתודה מראש ובברכה, אליהו

שבוע טוב, שאלה מצויינת. הניתוח הבריאטרי או כל ניתוח לצורך ירידה במשקל, אמור לתת תשובה לבעיות מסכנות חיים כמו יתר שומנים בדם, סכרת ועוד בנוסף לאיכות חיים. כל התערבות במערכת העיכול יכולה לשנות איזון של חילוף חומרים בגוף והדבר מצריך מעקב ותיקון לפי הצורך. שום ניתוח לא יפצה לגמרי על הרגלים לא נכונים. על מנת לפתור את הבעייה מהשורש יש לשלב תזונאי ופעילות ספורטיבית לצורך חיזוק שרירי הגוף. אצל רוב המטופלים שאני מכיר , ירידה במשקל עזרה לבעיות הגב התחתון.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק