פריצה חמורה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/07/2014 | 09:04 | מאת: מיכל

דר שלום, לפני כחודשיים התחיל התקף חמור ביותר ברגל ימין שממש שיתק אותי והובהלתי למיון. ב CT נמצאה פריצה חמורה (כך לדברי הרופאים וכל מי שהתבונן בדיסק) ב L5-S1 ו3 בלטים עוקבים בחוליות שמעל, כאשר ב L4-L5 בלט עם לחץ בינוני על השק. טופלתי באופן שמרני עם ארקוקסיה, טרמדקס ולאחר מכן אטופן ועוד מני משכחי כאבים, וכן בהמלצת אורטופד קיבלתי שתי זריקות לישבן. המצב נשאר חמור ולכן נשלחתי למרפאת כאב וקיבלתי 4 זריקות ישירות לגב, שלצערי לא עזרו אף הן. היום יש שיפור במנח הגוף (לא כפופה כמו קודם), אבל לצערי עדיין איני מסוגלת ללכת מעל דקה רצופה מבלי להתפתל מכאב. אני מתחילה את היום יחסית זקופה, ומסיימת אותו שבר כלי מקופל וכואב. אני בת 30. הומלץ לי על ניתוח לכריתה, אבל עולות בי כמה שאלות: 1. האם שווה להמתין בסבלנות עם כל הכרוך בדבר ולא לנתח? 2. לפני הריונות נוספים, אני מאמינה, האם זה משפיע לטובת ניתוח? 3. הרופא שהמליץ לי על ניתוח אמר שהעניין הוא כאב בעיקר. אם כך- מדוע אוסרים עלי להרים דברים? רוצה לומר- אם הכאב הוא העניין העיקרי- מה זה משנה מה אני עושה? האם זה מעכב את החלמתי? 4. האם ניתוח אנדוסקופי הוא ניתוח שאיבת דיסק? תודה רבה על ההתמדה במכתב הארוך, אשמח לתשובותיך מיכל

שלום רב, 1) הניתוח ככל הנראה יקצר את סבלך, להערכתי לעשות. 2) גם אחרי הניתוח המקום יהיה רגיש ואת צריכה לשמור על משקל תקין והתעמלות תואמת, לגבי הריון איני יודע. 3) אפ תרימי דברים זה עלול להחמיר את הפריצה או לעקב שיפור שלה. 4) לא, ניתוח אנדוסקופי הוא ניתוח המתבצע דרך חתך של כ 1 ס"מ, מדובר בניתוח ממש.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק