תוצאות בדיקה טומוגרפית ממוחשבת לעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

17/07/2014 | 23:08 | מאת: דליה

שלום רב תודה על תשובתך המהירה בתוצאות בדיקת MRI הבדיקה בוצעה בטכניקת tse בשקלול T2 T1 במישור אקסיאלי וסגיטלי. סקוליוס מתונה קמורה לימין הקונוס בגובה L1 L3-4 בקע לטרלי שמאלי לוחץ על שורש העצב L4-5 בקע לטרלי ימני לוחץ על שורש העצב. ארתרופתיה פצטלית היפרטרופית L4-5 בקע לטרלי ימני לוחץ על שורש העצב. ארתרופתיה פצטלית היפרטרופית L5-S1 הדיסק מנוון והמרווח הבין חולייתי מוצר. שינויים מסוד מודיק בלוחיות הבין חולתיות.ליסטיזיס ניוונית דרגה 1. בלט אנלוס דיפוזי. ליסטזיס והקטנת גובה המרווח הבין חולייתי גורמים ללחץ על שורשי העצבים בפורמינה.לאור תוצאות ותוצאות הבדיקה הטומוגרפית מהמכתב הקודם איך אני יכולה לדעת אם הגלישה היא יציבה? ומה זה אומר לגבי תפקודי היום יומי?מה שאני מרגישה היום שאני לא מסוגלת ללכת יותר ממספר צעדים ומיד יש כאבים קשים ואני חייבת לשבת למשך 10 דקות וכך אני מתפקדת ביום יום ומהי המלצתך האם לעשות ניתוח אנדסקופי או קיבוע ? מה ההבדלים בין שני הניתוחים?

18/07/2014 | 16:11 | מאת: ד"ר שלמה דוידוביץ

אם כאבי הגב התחתון בלתי נסבלים לבצע קיבוע (ניתוח קונוונציונאלי) אם הכאב העקרי ברגל, ניתן לשקול ניתוח אנדוסקופי. לגבי ההבדל תמשיכי לעיין באינטרנט למידע נוסף.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק