תוצאות בדיקה טומוגרפית ממוחשבת לעמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/07/2014 | 19:44 | מאת: דליה

שלום רב תוצאות הבדיקה עמוד שדרה מותני בגבהים L1-S1 הבדיקה נעשתה בחתכים אקסיאלים, בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם. א. לפי הפלנר;מודגמת עמדה לורדוטית תקינה למעט ליסטזיס דרגהI ב-L5- S1 ב. בחתכים אקסיאלים, בגובה L1-L2 מבנה גרמי תקין ,רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק בגובה L2-L3 מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק כך גם בגובה L3-L4 L4-L5 בגובה L5-S1 ליסטזיס דרגה Iעם ליזיס דו צדדי, שינויים סקלרוטיים בלוחיות השכנות. דיסק מוצר, הצרות משנית של התעלה ושל הפורמינות מה פרוש כל הממצאים הנ''ל? עלי לציין שיש לי הקרנה קשה לירך שמאל שגורמת לי לצליעה לאחר מספר מועט של צעדים, ולרגליים עם נימול עד האצבעות וקושי רב מאוד בהליכה טופלתי במחלקת כאב על ידי אפידורל תחת שיקוף הייתה הטבה לזמן קצר מאוד מה דעתך לגבי ניתוח? כפי שהמליץ האורטופד שאליו פניתי. מהם אחוזי ההצלחה בניתוח? מה עושים בניתוח? כמה זמן החלמה מהניתוח?מהם הסיכונים בניתוח? אם לא אעשה ניתוח האם המצב יכול להחמיר ? אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות לוקחת כדורים נגד כאבים אבקש את עזרתך בתודה מראש

אם את סובלת מאוד יתכן ואין מנוס מניתוח. אם הגלישה יציבה, אולי ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי, אם לא יציבה אז ניתוח קיבוע. יש לראות צילומים ו MRI לפני ההחלטה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק