היצרות תעלת עמ"ש

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

01/07/2014 | 20:29 | מאת: מאור

שלום ד"ר. סבי בן 83, סובל שנים מקושי בהליכה, לאחר 100 מטר. לסבי אמרו שהוא כנראה סובל מהיצרות עמ"ש מותני, והפנו אותו ל-CT. בסיטי יצא שישנה היצרות קלה, אך לדעת רופא מומחה עמוד שדרה זוהי לא כזו שתגרום לכאבים. הרופא שלח ל-CT עמ"ש צוואר. האם לדעתך יכול להיות שקושי בהליכה יכול לנבוע גם מהיצרות עמ"ש צווארי? במידה וכן, כיצד מתצבע ניתוח זה בשיטה שלך ובאיזה הרדמה? תוד

האבחנה המבדלת יכולה להיות גם בעיות נוירולוגיות שלא קשורות בעמוד השדרה. עדיף לבצע MRI (צווארי ומותני) כי רואים את העצבים.

01/07/2014 | 22:35 | מאת: מאור

הוא לא יכול לעשות בגלל שהוא עם קוצב לב. אבל אני התכוונתי האם לדעתך יכול להיות שזה, מעמ"ש צווארי? ואם כן מה הניתוח? תודה

ישנם מכונים וסוג של קוצבים שניתן לבצע MRI.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק