היצירות צווארית

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

16/06/2014 | 19:43 | מאת: עמית

שלום אני בת 62 לפני שנה עשיתי MRI וזאת מאחר והתלוננתי על כאבים בחצי היד( מהמרפק עד כף היד) נימולים בקצות אצבעות של אותה יד כואבת חוץ מהבוהן והזרת, ונימולים קלים בכף הרגל של אותו הצד. לאחר ה-MRI צצה לי בעייה חדשה ברגל השנייה מהברך למטה חום וקור כשהרופא המומחה לעמוד שידרה ראה את התוצאות והסביר לי שאני צריכה מיידית ניתוח אחרת המצב יחמיר יצאתי ממנו בוכייה מודאגת לא מעכלת .. כשהתאוששתי לא אמרתי נואש הלכתי לטיפולי דיקור לשיעורי פילאטיס ולעוד דברים שאולי יקלו , אפילו למרפאת כאב הלכתי וקיבלתי שתי זריקות קורטיזון . הנה התוצאה של ה-MRI : המעבר הקרינו-צרו וירלי תקין פרט לשינויים מנח,מבנה ואותות תקינים של החוליות מודגמת הצרות התעלה מ-C4-C3 עד - C6 עד -C7 עם לחץ על החוט בכל הגבהים ואותות מיאלומלציה לאורך חוליה C3 עד C6 -C7 התחלתD1. ב-C4-C3 הצרות קשה של שני הפורמינה. ב-C4-C5 הצרות קשה של שני הפורמינה ב-C5-C 6 הצרות קשה של שני הפורמינה. ב-C6-C7 הצרות קשה משמאל ובינונית מימין. גם בגבהים הגביים D3-D2, D1-D2. מודגמים בלטי דיסק מרכזיים אך ללא לחץ על החוט וללא הצרות פורמינלית התרשמות: הצרות קשה של התעלה מ-C4-C3 עד C6-C7 עם אותות מיאלומלציה לאורך כל הדרך והציוריות פורמינלית דו צדדיות קשות ברוב הגבהים -------------- בקיצור נהייתי שק אלטעאזכן מה לעשות ? ואיך אתב בל בכנות מגדיר את הבעייה שלי? תודה

16/06/2014 | 19:48 | מאת: עמית

שלום אני בת 62 לפני שנה עשיתי MRI וזאת מאחר והתלוננתי על כאבים בחצי היד( מהמרפק עד כף היד) נימולים בקצות אצבעות של אותה יד כואבת חוץ מהבוהן והזרת, ונימולים קלים בכף הרגל של אותו הצד. לאחר ה-MRI צצה לי בעייה חדשה ברגל השנייה מהברך למטה חום וקור , כשהרופא המומחה לעמוד שידרה ראה את התוצאות והסביר לי שאני צריכה מיידית ניתוח אחרת המצב יחמיר יצאתי ממנו בוכייה מודאגת לא מעכלת .. כשהתאוששתי לא אמרתי נואש הלכתי לטיפולי דיקור לשיעורי פילאטיס ולעוד דברים שאולי יקלו , אפילו למרפאת כאב הלכתי וקיבלתי שתי זריקות קורטיזון . הנה התוצאה של ה-MRI : המעבר הקרינו-צרו וירלי תקין פרט לשינויים מנח, מבנה ואותות תקינים של החוליות מודגמת הצרות התעלה מ-C4-C3 עד - C6 עד -C7 עם לחץ על החוט בכל הגבהים ואותות מיאלומלציה לאורך חוליה C3 עד C6 -C7 התחלתD1 . ב-C4-C3 הצרות קשה של שני הפורמינה. ב-C4-C5 הצרות קשה של שני הפורמינה ב-C5-C 6 הצרות קשה של שני הפורמינה. ב-C6-C7 הצרות קשה משמאל ובינונית מימין. גם בגבהים הגביים D3-D2, D1-D2. מודגמים בלטי דיסק מרכזיים אך ללא לחץ על החוט וללא הצרות פורמינלית התרשמות: הצרות קשה של התעלה מ-C4-C3 עד C6-C7 עם אותות מיאלומלציה לאורך כל הדרך והציוריות פורמינלית דו צדדיות קשות ברוב הגבהים , -------------- בקיצור נהייתי שק אלטעאזכן מה לעשות ? ואיך אתה בכנות מגדיר את הבעייה שלי? תודה

מצטער על העיקוב בתשובה אך מכיוון שענית כביכול לעצמך אז היה רושם כאילו כבר עניתי. לעניננו- לפי הפענוח, ככל הנראה תזדקקי לניתוח למינקטומי צווארי, ניתוח שמתבצע בגישה אחורית לפתיחת קשת החוליות ושחרור חוט השדרה. להערכתי אין טעם לחכות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק