פענוח סי.טי. עמוד שידרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

29/05/2014 | 16:25 | מאת: ענת

שלום רב! למעלה מחודש סובלת מכאבים חריפים המגבילים אותי מאוד בהתנהלות ביום-יום. האורטופד הפנה אותי למרפאת כאב והופניתי לצילום CT קיבלתי לא מזמן את התוצאות ואודה לך אם תוכל להשיב לי מה ניתן לעשות במצב זה: להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שדרה מותני/סקרלי במנח אקסיאלי, כולל שיחזורים קורונליים וסגיטליים : הבדיקה בוצעה במכון מאר באר שבע, בתאריך .26/05/2014 הסיבה לביצוע הבדיקה - כאבים בגב התחתון מצד שמאל . . L2-L3,L3-L4, L4-L5, L5-S1 בגובה דיסקלית היצרות מודגמת המפרקים הפאצטליים מדגימים שינויים ספונדילוטים בגובה L5-S1 . המפרקים הסקרואילאקלים תקינים . בסריקת המרווחים הדיסקלים - L2-L3: בלט אנולוס אחורי לוחץ על השק הטאקלי . L3-L4: בלט דיסק אחורי לוחץ על השק הטאקלי . L4-L5: בלט דיסק אחורי לוחץ על השק הטאקלי . L5-S1: בלט דיסק אחורי משיק לשק הטאקלי . השורשים הסקרלים שמורים . לסיכום: שינויים דיסקוגניים , כמתואר עם לחץ על השק הטאקלי בעיקר בגובה L4-L5 ובגובה L3-L4 . בברכה ובתודה, ענת

אין להבין בברור את הבעייה לפי הדו"ח של ה CT, אין מניעה להגיע לייעוץ.

27/11/2014 | 10:12 | מאת: נאורה

עלייך להגיע דחוף להתייעצות עם מומחה, רצוי מנתח לנושא גב ועמוד שידרה ! אצלו תקבלי את היעוץ הטוב ביותר. המקרה שלי ושלך -קשה. זאת דעתי. לא חסרים מומחים בתחום, והיעוץ מסובסד ע"י קופות החולים במידה ואת מבוטחת באופן מלא. אני כבר בדרך ליעוץ עם רופא בכיר שהוא מנתח בבית החולים מדיקל סנטר. הביאי איתך את כל החומר הרפואי הרלוונטי ותקבלי המלצות מפי האינסטנציה הגבוהה ביותר לנושא, זה לא בטלפון ולא בפורומים...עם כל הכבוד . בהצלחה !

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק