ציסטה על שם טרלוב ? מהי ?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/01/2013 | 12:46 | מאת: רויטל

ד"ר שלום רב, אימי בת 53 חולת דיאליזה מזה כשנה ועברה ניתוחים רבים בחייה . סובלת מכאבי גב תחתון עזים עם השלכות לישבן ולרגל ימין. תוצאות CT עמוד שדרה מותני היו : הודגמו הסתיידויות בסחוס הבינחולייתי בגובה L1-L2 מוקד על שם שמורל עם שינויים סקלרוטיים מסביב בחלק התחתון של גוף החוליה L5 זיזים ניוונים קדמיים קטנים לאורך ע"ש המותני . בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי ללא לחץ משמעותי על השק התקלי בגובה L4-L5 ובולטת מעט יותר בגובה ה L5-S1 ציסטה על שם טרלוב בגובה S2 מימין ובגודל כ- 1.9 ס"מ. ברצוני לדעת מהי ציסטה ע"ש טרלוב ?? מדובר במשהו חמור ???? והאם התוצאות הנ"ל קשורות לאי ספיקת כליות והצורך בדיאליזה 3 פעמים בשבוע , 4 שעות כל פעם ?? האם התוצאות מעידות על משהו המצריך ניתוח כלשהו?? מי הרופא אליו צריך לפנות עם התוצאות הנ"ל לשם טיפול ??? אודה לקבלת תשובות

זוהי ציסטה בשרוול של העצב. ממצא שפיר.לא בטוח שזה מה שמכאיב לה, יש לבצע MRI . הפנייה אצל כל מנתח גב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק