פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/01/2013 | 16:54 | מאת: בנצי

שלום ד"ר, שלוש שאלות: 1- בפריצת דיסק צווארי C6-C7 איזה שורש עצב נפגע בדרך כלל? (שורש C7, C6 או C8)? השכיח ביותר. 2- אותה שאלה לגבי פריצת דיסק צווארי C5-C6 3- בניתוח להוצאת הדיסק בגב התחתון. האם אחרי הצריבה\כריתה הדיסק ממלא את עצמו מחדש או שנשאר פחות דיסק בין החוליות? תודה

1- C6-7 פוראמינאלי- C7 2- C5-6 פוראמינאלי - C6 3- נשאר פחות דיסק בין החוליות.

12/01/2013 | 01:56 | מאת: בנצי

קודם כל תודה רבה על התשובות. עוד שתי שאלות: 1-האם בלט דיסק עם לחץ על העצב יכול לעבור ללא ניתוח? האם הדיסק יכול לחזור לצורתו המקורית או שברגע שהוא התעוות זה בילתי הפיך? 2- יש לי בלט דיסק בין C5-C6 ובין C6-C7 עם לחץ על העצב, ולאחרונה אחרי טראומה קטנה התחילו לי כאבים בכף היד בטנר אמיננס בחלק הלטרלי. האם שורש C8 נפגע אצלי? כי אני יודע ש C7 קשור לזרוע האחורית. היה בהתחלה כאב צווארי חריף במשך כשבועיים וכאב באגודל. עכשיו רק כאב קל באיזור האגודל. תודה רבה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק