האם יש צורך לפגוש מומחה עמ"ש?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

09/01/2013 | 09:53 | מאת: ריקי

שלום רב, אני בת 27. לפני כשבועיים הגעתי לאורטופד עם כאבים חזקים בגב התחתון. הבדיקה הקלינית היתה תקינה והוא שלח אותי לרנטגן ליתר בטחון. בצילום נראה שבר דחיסה בחולייה L1. האורטופד הפנה אותי לבדיקת MRI לברור הסיבה לשבר. ובנתיים הכאבים פחתו ונחלשו מאד. עשיתי את הבדיקה וחזרתי אליו עם הדיסק (טרם היה לי את הפענוח). הוא אמר שנראה שמדובר במבנה מולד וכתב "שינויים של מחלת SCHUERMANN עם מבנה טיפוסי של L1 ו SCHMORL NODES". הוא אמר שאין צורך בברור נוסף או טיפול. יש לציין שמדובר ברופא צעיר בתקופת התמחות. היום הגיע פענוח ה-MRI. האם הממצאים תואמים את מה שהוא ראה ואכן אין צורך לראות מומחה עמ"ש? MRI of the lumbar spine with\without iv contrast schmoral nodes are present involving the T12 through L4 levels. an old anterior wedged compression is seen involving the L1 body. degenerative decreased T2 disc signal is seen at T12/L1. the examination is otherwise grossly unremarkable.

לצורך אבחנה של מחלת שרמן צריכות להיות 3 חליות שבורות, יתכן שאת עדיין לא עונה על הקריטריון. אין צורך בטיפול בשלב זה. רצוי שתמשיכי מעקב אצל רופא מומחה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק