זרמים/נימלולים בשד שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

01/01/2013 | 17:29 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 55. התייעצתי עמך באמצעות המייל בענין זרמים/נימולים באזור שד שמאל. עדיין אני סובלת באופן יום יומי מתופעות אלה ללא הפוגה כעט כבר מעל שלושה חודשים ברציפות, אותם זרמים/נימולים באזור הצלעות בצד השמאלי, עם כאב נקודתי מידי פעם , אך דבר נוסף שהתווסף לתחושת הנימול המוזרה הזו, (אגב אני מרגישה אותה בצורה סיבובית כמו מערבולת לפעמים באזור השד/צלעות), התווספו לי תחושת זרמים בידיים לא לאורך כל היד אלא באזור הרך של הידיים, וכן ביד שמאל עקצוץ בשתי אצבעות וכן בשתי כפות הרגליים תחושת נימול קבועה!!!! ביצעתי בינתים הבדיקות הר"מ מכיוון שרופא המשפחה לא ממהר לשלוח אותי לבדיקות, וטוען שעלי לקחת כדורי ציפרלקס (מאד פוגע ומעליב חוסר ההבנה באשר לתחושותיי הנוראיות גם כך)! ביקשתי MRI עמוד שדרה צווארי וטורלי כפי שהמלצת, אך לא אושר לי, ממתינה ל-C.T. עמוד שדרה צווארי וטורקלי ובינתיים ביצעתי הבדיקות הר"מ ולהלן התוצאות: אולטרסאונד שד-תקין צילום רנטגן חזה וצלעות - תקין בדיקה אורטופדית - תקינה מיפוי עצמות - קליטה מוגברת באיזור בין פלנגיאלי דיסטלי של אצבעות מס' 2-3 של כפות ידיים , ניכר יותר ביד שמאל. קליטה מעט בלתי אחידה בעמו"ש מותני תחתון. פרט לכך אין לראות קליטה מוגברת פתלוגית בשאר עצמות השלד כולל איזור של בית החזה. השינויים שתוארו נראים כשינויים אוסטוארטריטים. בדיקות דם B12 וכיוצ"ב - תקין צילום עמוד שדרה גבי: שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים וצדדיים. צילום עמוד שדרה צווארי: שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים. היצרות הרווח הבין חולייתי בגובה C5-6. בדיקה נוירולוגית - תקינה EMG ידיים +רגליים - הבדיקה תקינה, ללא עדות לנזק במערכת העצבים ההקפית בארבעת הגפיים. מכיוון שלא אושר לי MRI גם עפ"י בקשת הנוירולוג אני ממתינה כאמור, לבצע C.T. עמוד שדרה צווארי וטורקאלי. שאלתי היא, האם יש טעם בכלל לבצע את בדיקת ה-C.T. של עמוש צווארי+טורקאלי, אם בדיקת ה-EMG בעצם תקינה? הרי אין עפ"י ה-EMG פגיעה עיצבית בגפיים אז למה יש צורך ב-C.T.? הרי התחושות שלי הינן נוירולוגיות וה-EMG תקין אז איני מבינה למה הסיטי, מה גם שאין לי כל כאב בגב! כמו כן, במידה וזה לא בעיות אורטופדיות, שלדיות ו/או נוירולוגיות כפי שעד עתה נשלל, מה יכול להיות לדעתך הכיוון בכל זאת? אני מיואשת, אובדת עצות, ולא יודעת למי לפנות עם הבעיה הזו, רופא המשפחה לא יודע לאיזה בדיקות נוספות לשלוח אותי ואני נותרתי כך, ללא כל אבחנה וכמובן גם ללא טיפול. אנא תשובתך והמלצותיך. תודה מראש על סבלנותך הכה אדיבה. תבורך בברכת שנה טובה

ובכן, אם לא בהיה ברירה תצטרכי לבצע CT לפני ה MRI למרות המלצותי, בסופו של דבר MRI ייתן תשובה ככל הנראה.

08/04/2019 | 10:00 | מאת: עדי

שלום לך, היות והיתה לי שאלה זהה, וגם הסימפטומים האחרים די דומים, תהיתי מה עבר מאז 2013? האם יש שיפור? מצאו את הסיבה וכו? אשמח לשמוע תגובתך, בתודה, עדי

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק